Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.


Od 1.4.2024 měníme název v souladu s usnesením výročního jednání.


Jihočeská Lambda zapsaný spolek


ALIANCE PRO RODINU RADÍ, JAK ZPĚT DO STŘEDOVĚKU

Už nějakou dobu jsme se Vám neozvali, tak to musíme napravit. Máme totiž spoustu novinek a důležitých informací. V pátek představíme druhý díl našeho pořadu a podcastu Přes práh. A v neděli, na Prvního máje, se můžete těšit na premiéru písničky o manželství pro všechny páry. Váš tým Jsme fér.

K dobrým zprávám ale připojujeme také jednu velmi špatnou: po zdiskreditovaném Hnutí pro život si nechá Ministerstvo práce a sociálních věcí, v čele s ministrem Marianem Jurečkou, radit od homofobní a katolické organizace Aliance pro rodinu.

ALIANCE PRO RODINU RADÍ, JAK ZPĚT DO STŘEDOVĚKU

Když jsme se tuto informaci dozvěděli, byli jsme doslova ochromeni. Podle informací Deníku N má radit s rodinnou politikou Ministerstva práce a sociálních věcí ministra Mariana Jurečky Aliance pro rodinu. Pozadí této katolické organizace Vám zřejmě nemusíme připomínat. Její předsedkyně chce léčit gaye a lesby, cenzurovat pohádky, zakázat sexuální výchovu nebo vystupuje na setkáních s dezinformátory a českými nacionalisty. Jedinou kvalifikací Aliance je pouze zabránit gay a lesbickým párům a rodinám s dětmi v možnosti uzavřít manželství. Soustavně útočí na LGBT lidi a děti za pomocí manipulací, lží a šíření nenávisti.

V čem by spolupráce mezi MPSV a Aliancí měla vlastně spočívat?

Tisková mluvčí resortu Deníku N sdělila:

„Vzhledem k šíři působnosti resortu se jeví jako vhodné konzultovat dílčí témata s různými aktéry z terénu tak, aby byla zajištěna transparentnost. Takto byla oslovena i Aliance pro rodinu ke konkrétní spolupráci na tématu, kterým se zabývá. Aliance pro rodinu byla letos v dubnu oslovena ke konzultaci Zprávy o plnění Koncepce rodinné politiky za rok 2021, zároveň byla oslovena do pracovní skupiny ke Koncepci rodinné politiky 2023–2028.“ Jak taková rodinná politika může vypadat? Třeba jako v Polsku. Aliance pro rodinu se totiž v roce 2021 spojila s polským ultrakonzervativním katolickým spolkem Ordo Iuris, který stojí za úplným zákazem potratů. Snaží se také omezit rozvody. Nikoho snad nepřekvapí, že se tato organizace nedávno kvůli rozvodu a údajné manželské nevěře v jejich vedení rozpadla na dvě organizace. Budeme Vás samozřejmě informovat o dalším vývoji a krocích.

JLmarecek 29.04.2022 07:26 724 0 komentářů 0 z celkových 0 hodnocení

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.

Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrovat volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (0)0 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %