Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.


Od 1.4.2024 měníme název v souladu s usnesením výročního jednání.


Jihočeská Lambda zapsaný spolek


Ozvali jsme se a strhla se lavina. Pomozte nám ozývat se dál.

Ozvali jsme se a strhla se lavina. Pomozte nám ozývat se dál.
... svatby povoleny, registrované partnerství pouze v případě, že jeden z Vás zemře. Opět zažíváme bolestivě na vlastní kůži, jak stát a vláda naší země řadí gay a lesbické páry na druhou kolej. V souvislosti s covidovými opatřeními se to stalo tento rok již potřetí. Jakmile jsme se o podřadném omezení dozvěděli, ozvali jsme se. A strhla se lavina.


Během 24 hodin podepsalo online petici za manželství pro všechny 6 000 lidí. K dnešku ji podepsalo již 49 000 lidí, a celkem pod papírovou a online peticí máme 119 000 podpisů.
Zprávu o diskriminačním omezení přinesly Seznam Zprávy, TN.cz, iDnes, Lidovky, DeníkN, iRozhlas, CNN Prima News, Česká televize, Radiožurnál, Brno Daily nebo Expats.cz.
• Naše příspěvky na našich sociálních sítích sdílely a komentovaly tisíce lidí. Jenom náš příspěvek na Facebooku zasáhl více než 120 000 lidí.
• Na Facebooku jsme překročili hranici 15 000 fanoušku a fanynek a na Instagramu 10 000.
Desítky lidí společně s námi na sociálních sítích vyzvaly premiéra Andreje Babiše a ministra vnitra Jana Hamáčka, aby situaci řešili. Následně Jan Hamáček slíbil rychlou nápravu. Vláda na příštím jednání neférové opatření upraví.

Jenže upravit opatření není řešení. Jediné systémové řešení, na které čekají duhové páry a jejich rodiny, je pouze manželství pro všechny. Zatím čeká již 891 dní na své projednání a hlasování ve Sněmovně. Existence dvou možností jak uzavřít svazek bude vždy dělit společnost. Pomozte nám prosím ozývat se dál. Máme před sebou ještě spoustu práce a bez Vaší pomoci manželství pro všechny mít nebudeme. Děkujeme.
CHCI PODPOŘIT

CO CHYSTÁME DÁL?


• Dnes zasíláme otevřený dopis premiérovi Andreji Babišovi a ministrovi Janu Hamáčkovi, pod který se podepsalo zatím 18 organizací. Sledujte naše sociální sítě a sdílejte prosím dopis dál.



• Připravujeme další kampaň na sociálních sítích k podpoře online petice za manželství pro všechny.

CHCI DAROVAT


JLmarecek 19.11.2020 20:47 1,727 0 komentářů 0 z celkových 0 hodnocení

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.

Hodnocení je k dispozici pouze členům.

Prosím Přihlásit se nebo Registrovat volit.
Skvělý! (0)0 %
Velmi dobrý (0)0 %
Dobrý (0)0 %
Průměrný (0)0 %
Špatný (0)0 %